Muzej Prigorja

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

http://2015.nocmuzeja.hr/popis-muzeja/muzej-prigorja/

Muzej Prigorja - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
Međunarodna izložba karikature "Izumi kroz povijest" / IZLOŽBA

U Noći muzeja 30.01.2015. godine Muzej Prigorja u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista ugostit će međunarodnu izložbu karikatura pod nazivom „Izumi kroz povijest“ koja će biti postavljena u Galeriji Kurija Muzeja Prigorja. Na izložbi će biti prezentirano 60-ak najkvalitetnijih radova svjetskih karikaturista.

18:00 - 22:00 h
Projekcija animiranih filmova Profesor Baltazar / PROJEKCIJA

U prizemlju muzeja posjetitelji će moći uživati u projekciji animiranih filmova Profesor Baltazar. Kultni crtani film bez nasilja, bez agresije, gdje se svi problemi rješavaju humano i prihvatljivo na baltazarski način. Projekcija je organizirana u suradnji sa Zagreb filmom.

18:30 - 20:00 h
Kako postati izumitelj? / RADIONICA

U suradnji sa Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture i Centrom tehničke kulture Sesvete bit će održana radionica za posjetitelje, tijekom koje će se moći isprobati dva didaktičkih učila. Uz powerpoint prezentaciju održat će se predstavljanje brošure "Politehničke radionice za djecu predškolske dobi" koja se odnosi na poticanje najmlađih na ovladavanje osnovnih tehničkih vještina kroz igru s razvijanjem ekološke svijesti. Prezentaciju i radionice vodit će gospođa Jasenka Cvetković, urednica brošure i voditeljica Centra tehničke kulture Črnomerec.

20:00 - h
Nikola Tesla / PREDSTAVLJANJE

U suradnji sa Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture i Centrom tehničke kulture Sesvete održat će se prezentacija modela izuma Nikole Tesle. Profesor Željko Šafran prezentirat će rad Teslinog transformatora, a učenici OŠ Sesvete Juraj Sertić i Leo Kranjčec prezentirat će rad turbina, a sve to u interakciji s posjetiteljima.

18:00 - 00:00 h
"Sesvete i Sesvetsko prigorje u Prvom svjetskom ratu 1914.-1918." / IZLOŽBA

U potkrovlju muzeja posjetitelji će moći vidjeti izložbu "Sesvete i Sesvetsko prigorje u Prvom svjetskom ratu 1914.-1918." koja je nastala u želji da se sesvetsku javnost upozna sa zbivanjima iz povijesti hrvatskog naroda u vrijeme Prvog svjetskog rata. Većina materijalnih svjedočanstva – predmeta (oružje, vojna oprema, odlikovanja, značke za kapu, privjesci, medalje, plakete, kape, dijelovi odora, oznake činova, vojnički prstenovi, ratne dopisnice, slike, grafike, tiskovine, crteži, kipovi, fotografije i drugo) pripadaju privatnim zbirkama Tomislava Aralice, Berislava Pervana i Borne Barca. Također, iz fundusa Muzej Prigorja izloženo je desetak predmeta. Cilj ove izložbe je približiti sesvetskoj javnosti ozračje Prvoga svjetskog rata te ukazati na posljedice koje je rat ostavio na život ovdašnjih stanovnika.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Prigorja

Muzej Prigorja

Trg Dragutina Domjanića 5, Sesvete

Grad Zagreb

18:00 - 01:00h

01/2001-601

muzej-prigorja@zg.htnet.hr

523Natječaj za Naj Fotku